FAMILY PERFECT DAY

Egy tökéletes családi nap

Czanik Balázs

 

Czanik Balázs

A Capoeira aerobik magyarországon egy általam kifejlesztett brazil küzdősportból a Capoeirából átvett táncos elemekkel bővitett speciális aerobik stílus.

Ez az aerobik stílus egyre kedveltebbé válik a hazai aerobik piacon.A Capoeiráról, mint küzdősportról annyit mindenféleképpen tudni kell, hogy dél-amerikai rabszolgák alakították ki. Szerettek volna egy küzdősportot fejleszteni, de mivel gazdáik nem engedték, kénytelenek voltak táncos elemeket alkalmazni, hogy leplezzék sportjukat. Tulajdonképpen ez a magyarázat arra, hogy a Capoeira aerobik órákon találkozhatunk táncos és küzdősportra jellemző gyakorlatokkal. A kettő ötvözése egy igen intenzív edzés aerobik órát eredményez. Igyekeztem a Capoeira elemeit minél inkább leegyszerűsíteni, hogy az egészség megőrzése érdekében tökéletsen tudjuk alkalmazni ezt a mozgásformát.

A sajátos Capoeira gyakorlatokon , lépéseken kívűl leginkább abban különbözik a többi aerobik fajtától, hogy az említett hátizmon kívül a combhajlítót, haránthasizmot és a farizmot komplexen és sokkal jobban dolgoztatja meg

Akik derekukról, csípőjükröl szeretnének fogyni, vagy gyönyörűen kidolgozott has-, comb- és hátizmot szeretnének, azok nem fognak csalódni.

Korra és nemre való tekintet nélkül ajánlható mindenkinek. Különösen előnyös azoknak, akik gyakran panaszkodnak hátfájásuk miatt, vagy akik sok időt töltenek a számítógép elött. A Capoeira Aerobik során annyira megerősödnek a hát izmai, hogy „leveszik a terhelést a gerincről” és ezáltal nem az izületeket terheljük.

A gyakorlatok részben hasonlítanak más küzdősportból átvett elemekre, illetve ötvözik a Capoeira elemeivel.

Capoeira Aerobik alaplépése az aerobikból már jól ismert side to side nem pediga Capoeira alaplépése a ginga: A gingát is bele lehet építeni a Capoeira Aerobik órába, söt nagyon hatékonyan lehet kombinálni különféle elemekkel.

A Capoeira Aerobik kezdő szinten nem tartalmaz bonyolult koreográfiákat, de haladó szinten már látványos és élvezetes kombinációk és koreográfiák alakíthatók ki.

Különféle eszközökkel is bővíthetjük a Capoeira Aerobik órákat: Step, súlyzó, szallag stb.


www.balazsfitness.hu

www.facebook.com/balazsfitness

 web: www.b-life.hu

vissza