A kvász egy olyan ital, amely szervezetünkre sokféle pozitív hatást gyakorol
Ennek az italnak nagyon sokrétű az élettani hatása. Bizonyos mértékben hasonló a kefírekéhez, mivel tejsavas erejesztéssel készül. Kiválóan üdít és oltja a szomjat. Segíti a gyomorműködést és az emésztést a benne lévő rostoknak és probiotikumoknak köszönhetően. Ezáltal segít helyreállítani a szervezet elektrolitszintjét, így fogyasztása kifejezetten ajánlott sportolóknak és nehéz fizikai munkát végzőknek. Mindezek mellett tartalmaz:
A-vitamin: fontos szerepe van a látásban, a növekedésben, emellett antioxidáns hatású.
C- vitamin: ami az immunrendszer megerősítésében játszik fontos szerepet.
Niacin(B3- vitamin): értágító, valamint segíti a koleszterinkiválasztást.
Folsav(B9- vitamin): vérképző, valamint hozzájárul a gyomor- és szájnyálkahártya épségéhez, mindemellett a terhesség során magzatvédő hatású.
web: http://kvasz.hu/
facebook: Kvász